Økonomidagen 2015


«Økonomidagen er virkelig et stort høydepunkt på høstkalenderen for alle i økonomifamilien på HiB.

De siste årene har Økonomidagen blitt en tradisjon for økonomistudenter ved Høgskolen i Bergen. Det arrangeres av LØA i samarbeid med en gruppe 2.klassinger som under høstsemesteret jobber med faget ”Prosjektledelse”. Dagen er dedikert til studentene, og har fokus på relevant faglig innhold, med en fot godt plantet i nærings- og arbeidslivet som følger etter studiene. Her får studentene mulighet til å møte en rekke spennende bedrifter og næringsaktører som presenterer spennende karrieremuligheter, skaper nettverk og utveksler erfaring. Vi har snakket med to sentrale aktører fra Økonomidagen 2015, prosjektleder, Patrick Pedersen og Leder av Linjeforeningen for økonomi og administrasjon (LØA), Kasper Killingmoe om deres tanker etter årets arrangement.

Hvorfor valgte12189276_663578853781800_2604022923496137820_o (1) dere å ha10620201_663578413781844_5627567663183896543_o Økonomidagen som deres prosjekt i prosjektledelse?

«Ansvarlig for faget, Kari Heggholmen, meldte tidlig at instituttet hadde et sterkt ønske om at noen fra prosjektledelsesfaget skulle ta på seg oppgaven å arrangere Økonomidagen ettersom det har bygget seg opp en tradisjon. Personlig hadde jeg tenkt lenge på å evt. gjøre Økonomidagen, som stammet fra en ønske om å heve ”ryktet” til HiB Økonomi blant næringslivet, og få studentene i kontakt med aktuelle bedrifter. De andre på gruppen satt med mye av den samme motivasjonen og alle trigget på å ha Økonomidagen2015 som prosjektet vårt.» – Prosjektleder, Patrick Pedersen

Gruppen som i år arrangerte Økonomidagen 2015 besto av Patrick Pedersen, Eirin Sandvik, Morten Stokkvik og Tor-Arne Vikingstad, og i samarbeid med LØA, klarte gruppen å ro i land enda en fantastisk økonomidag. 

Hvilken tanker hadde dere om dagen, før dere startet?

Fra tidlig i planleggingen var vi alle innstilt på at det kommet til å bli mye jobbing, ettersom vi var en ganske liten gruppe og prosjektet i seg selv er ganske omfattende. Men vi så betydningen av å få en vellykket dag for både økonomistudenten og instituttet, og dette gjorde det lettere å komme seg gjennom arbeidsmengden.” – Prosjektleder, Patrick

 “Jeg gledet meg som et lite barn gleder seg til julaften. Økonomidagen er virkelig et stort høydepunkt på høstkalenderen for alle i økonomifamilien på HiB. Når det i tillegg var min gode venn Patrick som var prosjektleder viste jeg at vi gikk mot et fantastisk arrangement!” – Leder LØA, Kasper

Møtte dere på noen utfordringer underveis?

«Det lå flere utfordringer underveis i planleggingen. Tidlig i prosjektet lå det alltid en tvil om bedrifter i det hele tatt var interessert i å komme til Høgskolen. Noe av grunnen til det er at vi ikke har mange masterlinjer, slik som for eksempel NHH. Og mange av de aktuelle bedriftene er jo ute etter nettopp dette. Andre utfordringer besto av finansiering, sponsing og oppmøte av elever på selve dag. Alt i alt så er jeg meget fornøyd med hvordan gruppen håndterte alle utfordringene og vi er strålende fornøyd med selve dagen.» – Prosjektleder, Patrick

Prosjektgruppen arbeidet hardt for å få tak i interessante og relevante bedrifter, og plukket fra toppen av kransekaken da de skaffet følgende bedrifter; BookKeeper, Adecco, Early Stage, PWC, EY, Trainee Vest og Karriere Senteret

Hvordan var samarbeidet mellom LØA og prosjektgruppen?

 «Samarbeidet med LØA vil jeg si er noe av grunnen til at det gikk så bra! Det var hele tiden god kommunikasjonsflyt mellom prosjektgruppen og linjeforeningen stilte sine medlemmer til disposisjon gjennom planleggingsperioden. Dette var til stor hjelp for oss fordi vi allerede var en såpass kompakt gruppe.» – Prosjektleder, Patrick.

“Strålende! På forhånd hadde vi flere møter der vi raskt kom frem til premissene for sammarbeidet og entusiasmen for potensiale til prosjektet var stor. Patrick og teamet hans hadde gjort svært godt og grundig forarbeid med detaljerte arbeidsplaner på selve dagen for alle involverte. Det var en fornøyelse for undertegnede og resten av LØA-styret å jobbe side om side med så flinke folk!” – Leder LØA, Kasper

Hvilken tanker har du om hvordan dagen gikk?12183816_663578590448493_2596206206021799311_o

«Det er alltid litt vanskelig å ta et steg tilbake og se på seg og hvordan dagen gikk, nettopp fordi vi har jobbet tett med prosjektet hele veien. Det jeg kan si er at vi har i grunn hørt kun positive tilbakemeldinger, både fra bedriftene, studentene og instituttet. Vi i gruppen har tatt dette som et tegn at Økonomidagen2015 var et vellykket arrangement alt i alt.» – Prosjektleder, Patrick

“Helt perfekt! De fremmøtte storkoste seg. Bedriftene leverte interessante foredrag, og kom med meget positive tilbakemeldinger på hele arrangementet. Mulighetene for LØAs fremtidige næringsvirksomhet er store. Hva mer kan man ønske seg?” – Leder LØA, Kasper


Hva er det beste minne fra Økonomidagen 2015?

Skal jeg se på kun dagen i sin helhet er det nok aktiviteten vi hadde i stand-rommet. Det var mange aktive studenter og jeg følte de var interessert i bedriftene og stilte de mange spørsmål. Hvis jeg skal se på hele perioden så er nok det beste minne den dagen det meste løsnet, og vi landet de mange bedriftene og sponsorene. Det var helt tilfeldig at vi fikk så mange positive svar den dagen, men det var en god følelse og se dagen ta form. – Prosjektleder, Patrick

“Det må være da Heidi ble så utrolig glad når hun vant på lodd-konkurransen!” – Leder LØA, Kasper 

Er du som prosjektleder, fornøyd med resultatet?

Jeg er kjempe fornøyd med resultatet av Økonomidagen2015! Representantene fra de ulike bedriftene var hyggelige, gruppen sto godt forberedt, og det var en positiv stemning over hele arrangementet. Målet vårt var jo at det skulle bli en så bra dag for studentene som mulig og vi har hatt lite negative tilbakemeldinger. Da må man jo bare anta at det var vellykket for de fleste parter. Jeg vil takke LØA for all 11950383_663578493781836_6364929633329597166_ohjelpen på selve dagen, og jeg er sikker på at resultatet ikke hadde blitt like bra om vi hadde vært foruten. Samtidig håper jeg Linjeforeningen sørger for en videre utvikling av Økonomidagen og gjør det til en milepæl hvert høstsemester, for Økonomistudentene ved Høgskolen i Bergen.» – Prosjektleder, Patrick

 Som leder av LØA, har du en siste kommentar?

“Jeg er ekstremt fornøyd med resultatet, og neste års prosjektgruppe har virkelig fått noe å strekke seg til! Mitt største ønske for neste år er at vi klarer å fylle M8-424 helt til randen med engasjerte studenter! Bare å glede seg.” – Leder LØA, Kasper